Grzybobranie i warsztaty kulinarne PDF Drukuj Email
LEADER 2014-2020
środa, 21 października 2015 17:01

{becssg}galerie/21102015{/becssg}

Lokalna Grupa Działania „Roztocze Tomaszowskie” w dniu 16 października br. zorganizowała grzybobranie, którego finałem były warsztaty kulinarne przeprowadzone przez kucharza, eksperta, a przede wszystkim  pasjonatę smaków, kuchni, produktów regionalnych -Kamila Kotarskiego.
Warsztaty były okazją do poszerzenia wiedzy o regionalnych tradycjach kulinarnych, a także do zdobycia praktycznych umiejętności w przygotowaniu potraw charakterystycznych dla naszego regionu. Celem naszej inicjatywy była promocja tradycyjnej sztuki kulinarnej, produktów i wytworów regionalnych, a przede wszystkim grzybów.
Realizacja powyższego przedsięwzięcia  przyczyniła się do pielęgnowania tradycji kulinarnych naszego obszaru, integracji mieszkańców a także promocji lokalnego dziedzictwa kulinarnego obszaru objętego LSR „Roztocze Tomaszowskie”
Wszystkim Uczestnikom serdecznie dziękujemy za uczestnictwo i wspaniałą atmosferę.

 

LGD w obiektywie

Produkt tradycyjny

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie

Ile gmin wchodzi w skład LGD "Roztocze Tomaszowskie"?
Twój e-mail:
Temat:
Pytanie:

Roztocze na Facebooku

LGD 'Roztocze Tomaszowskie'